آرزو سبزوارقهفرخی
متولد آبان ماه ۱۳۷۳
استان چهار محال و بختیاری شهر فرخ شهر، دانشجوی دکتری زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران،
حدود ۱٠سال است که به صورت حرفهای در شعر کلاسیک به ویژه قالب غزل فعالیت دارد
در جایزه دوسالانه کتاب فارسی غزل حسین منزوی رتبه دوم را کسب کرده است
خانم سبزوار در گفتگو با پایگاه خبری شاعر گفت اولین مجموعه غزلم با عنوان «لبکوک» در بسیاری از جوایز معتبر ادبی (اعم از جایزه الوند،قلم زرین،حسین جلالپور، جایزه کتاب سال شعرجوان قیصر امین پور و…) عنوان نامزد و برگزیده را کسب کرد و امسال در جایزه دوسالانه کتاب فارسی غزل حسین منزوی حائز رتبه دوم شد. مجموعه غزل «لب کوک» اولین کتاب و دومین اثرم با عنوان «کرشمه» اشعار گردآوری دانشگاه علامه و مجموعه غزل بعدی نیز در دست انتشار دارم وی افزود .از ابتدا قالب غزل را انتخاب کردم و به عقیدهی من، ترانهسراهای حرفهای و شاعران قوی در قالبهای دیگر، ورودشان به شعر، ابتدا با غزل صورت گرفته است، چرا که از نظر من قالبی که یک شاعر میتواند خود را در همهی فاکتورهای آن محک بزند، غزل است. شکل چارچوب مند فرم غزل درکنار محتوای موزون آن به فعال کردن ذهن شاعر و چند بعدی شدن نگرش او در هنر شاعری کمک میکند.
این شاعر چهار محالی اضافه کرد به عنوان فعال فرهنگی و مسئول اجرایی برخی جشنوارهها، در وهلهی اول، سطح یک رویداد با تعداد و قوت آثار ارسالی سنجیده میشود و در وهلهی دوم نحوهی برگزاری آن، که از نظر من این رویداد دوسالانه در هر دو فاکتور از سطح خوبی برخوردار بوده است، چنان که در این جایزه، شرکت کنندگان در گروههای سنی مختلف، در دو بخش کتاب و تک اثر(به زبان ترکی و فارسی) باهم به رقابت پرداختند.
سبزوار درباره کتاب لب کوک اشاره کرد همان گونه که قبلا هم گفتم از اینکه «لبکوک» نه تنها در رقابت با کتاب شاعران در گروه سنی جوان که در مقایسه با کتاب شاعران خوب و حرفه ای در سنین مختلف، با اختلاف امتیاز جزئی عنوان دوم را به خود اختصاص داد، حقیقتا برایم افتخار بزرگی بود.
این شاعر خوش قریحه درباره استاد حسین منزوی ادامه دادو گفت بی شک حسین منزوی ازجمله شاعرانی ست که با وجود اوج جریان شعر نو در زمانهاش، غزل را زنده نگاه داشت و رنگ و بوی تازهای به آن بخشید. چه کسی میتواند ادعای شاعری کند و مجموعه اشعار منزوی را یکبار نخوانده باشد؟ حتی اگر ادعا کنم اشعار وی را ورق نزده باشم، با بررسی سیر غزل از آغاز تا قرن معاصر، کاملا مشهود است که غزل امروز به ویژه شعر جوان مرهون جریانیست که منزوی در غزل ایجاد کرد.
۷این منتخب جایزه دو سالانه غزل به شاعران دیگر اشاره کرد و ادامه داداز بین شاعران معاصر، آنهایی که اشعارشان را دوست میدارم:
فروغ
هوشنگ ابتهاج(سایه)
حسین منزوی
پانتهآ صفایی
محمدسعید میرزائی را می پسندم وی همچنین گفت به طور کلی پربارتر برگزار شدن هر رویداد، مستلزم مشارکت و حمایت معنوی و مادی از سوی نهادها و سازمان های مختلف است: از تبلیغات گرفته تا سایر پشتیبانیها و حضور همدلانهی مسئولین در بخش های مختلف. است و در پایان سپاسگزارم ازعوامل اجرایی و زحماتی که برای برگزاری این رویداد متحمل شدند. همچنین مهمان نوازی دوستان نویافتهی زنجانی را قدردانم. روح بزرگ حسین منزوی گرامی در آرامش ابدی!
این شاعر خوش ذوق غزلی را به خوانندگان پایگاه خبری شاعر تقدیم کرد که با هم می خوانیم .
ورق زد آلبوم را، عکس سایهروشنی آمد
به حسرت بر زبانش ناگهان نام زنی آمد!
لباس سبز، شال سبز، چشمان خمار سبز
در ایوانش چه بوی پونه و آویشنی آمد!
نوار کاسِت شاد قدیمی را که روشن کرد،
به یادش خاطرات لالهزار دامنی آمد…
دلش با توپ سرخی رفت روی بام همسایه
دل چل تکّه زیر دست چاقوی زنی آمد
پس از آن برسر مادر، غمی جوگندمی آمد
جوان اهلیاش از خانه رفت و توسنی آمد
همان توپی که روزی پاره کردم را، به دستم داد
به قصد وصله و خونخواهی تن به تنی آمد…
نمیدانست آب و دانه از بغضم نمیکاهد
قفس شد، دانۀ اشکم به چشمش ارزنی آمد
همین که رفت و عشقش مثل سنجاق از سرم وا شد…
به گندمزار من با وعدۀ سرخرمنی آمد
پس از «آیا وکیلم…»، در سکوت سورۀ مریم
ببین دوشیزۀ غم با چه بشکن بشکنی آمد!
من و او تکههایی گمشده از عکس یکدیگر
دل قیچی چطور اندازهی سرسوزنی آمد…؟
#آرزو_سبزوار_قهفرخی