زهرا باقری در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری شاعر به نقل از (ایبنا) در کرمانشاه، اظهار کرد: داستان و شعر دفاع مقدس از مهمترین و تاثیرگذارترین بخشهای تاریخ معاصر ایران است و دوران دفاع مقدس تأثیرات عمیقی بر جامعه و فرهنگ ایرانی گذاشت، در این دوران مردم ایران با همبستگی و ایستادگی در برابر تجاوز دشمن نشان دادند که چقدر سرزمین و ارزشهایشان اهمیت دارد و به آن پایبند هستند.
وی افزود: داستانها و اشعار زیادی از دلاوریها و فداکاریهای رزمندگان وجود دارد که هر کدام به نوعی الهامبخش و آموزندهاند.
مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و دبیر اجرایی دو جشنواره شعر و داستان استان کرمانشاه تصریح کرد: هدف از برگزاری این رویدادهای ملی که با همت سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار برگزار میشود، ترغیب افراد در سنین مختلف به شناخت و جستجو در وقایع مهم دفاع مقدس است که در این راستا ادارهکل حفظ آثار استان کرمانشاه در مرحله استانی اقدام به برگزاری کارگاههای داستاننویسی و محافل شعر کرد که در پی آن با فراخوان شعر دفاع مقدس و جایزه ادبی یوسف، نویسندگان و شاعران زیادی را دعوت به همکاری کرد که آثار زیبایی را خلق کردند.
باقری بیان کرد: آثار ارسالی نه تنها یادآور فداکاریها و ایثارگریهای دوران جنگ هستند، بلکه احساسات ملی و همبستگی را نیز تقویت میکنند، شعرها و داستانها میتوانند حس امید، شجاعت و مقاومت را در دل مردم زنده نگه دارند و به آنها کمک کنند تا با چالشها و سختیها روبهرو شوند و همچنین این آثار به نسلهای جدید منتقل شده و باعث میشوند که یاد و خاطره آن دوران زنده بماند.
وی ادامه داد: برگزاری کنگره شعر و جایزه ادبی «یوسف داستان کوتاه» فرصتی است برای شکوفایی استعدادهای برتر که با تلاش نویسندگان، استان کرمانشاه طی دو سال متوالی برگزیده کشوری در بخش داستان کوتاه داشته است و امسال نیز ۲ اثر از نویسندگان پرشور و خلاق «هدی حشمتیان» و «منا کرمی» در این بخش جزو برگزیدگان کشوری هستند.
مدیر ادبیات و تاریخ دفاع مقدس و دبیر اجرایی دو جشنواره شعر و داستان استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در مجموع آثار ارسالی به دبیرخانه استان در بخش داستان کوتاه و داستانک، ۲۰۰ اثر بود که پس از داوری ۱۲ اثر در بخش داستان کوتاه و چهار اثر نیز در بخش داستانک انتخاب شدند.
باقری اضافه کرد: دبیران علمی استانی کنگره شعر و جایزه ادبی یوسف به ترتیب منوچهر پروینی و محمدهادی صحرایی بودند و داوری اشعار را امرالله عظیمی و استاد پروینی و بهاره سالارآبادی و داوری داستان کوتاه و داستانک را سعید کریمی خو، صبا اسدی و طاهره نیری بر عهده داشتند و دبیرخانه دائمی دو جشنواره، آرزو حسین پناه است.
برگزیدگان استانی داستان کوتاه:
۱. الیا کرمی (عطر)
۲. نرگس باقری (کاتیوشا، تگرگ، چلچله)
۳. منا کرمی (عطر چایی، بوی باروت)
۴. محمدرضا مهرآریا (سیاه، زرده، سفیدی)
۵. هدی حشمتیان (من مادر موسی نیستم)
۶. معصومه بهمنی (بی بی ماهی)
۷. نوشین نوری (تسبیح)
۸. هلیا غلامی (عطر میخک)
۹. پروانه نوری (یادگاری)
۱۰. زینب یوسفی (راز گل سرخ)
۱۱. نسترن ناصری (روسفید)
۱۲. شکوفه فتاحی (سرمه)
برگزیدگان استانی داستانک، فلش فیکشن:
۱. فاطمه پروازی (شهید غواص)
۲. معصومه میرزایی (شوق ضریح)
۳. یاسمن صالحی (آشیانه)
۴. مجتبی کرمی (تخریبچی)
در بخش کنگره شعر استان ۲۲۷ اثر به دبیرخانه ارسال شد که با داوری اساتید، ۱۸ اثر از ۱۴ شاعر استان منتخب و ۱۴ اثر نیز تقدیری معرفی شدند.
برگزیدگان استانی
علی ابراهیمی زاده
محمدعلی اسدی
مهسا امیری
نیوشا امیری
اقبال بنی عامریان
بهار بهارستان
سید صادق خاموشی
میلاد خانی
الهام علی پور
علی زادملایری
فرهاد زنگنه
شکیبا شهسواری
نینا متظهری
مریم رستمی
شایسته تقدیر در استان
سعید امامی
بابک بنی فاطمه
مبینا مرادی
محمدکریم جوهری
فاطمه دیناروند
شکوفه فتاحی
شهلا فرامرزی
امیر کبیریان
الیا کرمی
مجتبی کرمی
آتوسا محمدیاری
نوشین نوری
کوثر ویسی پور
منبع : ایبنا