فرهنگی، هنری و ادبی

امروز : 18 آذر 1402

کارگاه یک روزه داستان نویسی با حضور ساسان ناطق در زنجان برگزار شد

در این کارگاه یک روزه ناطق در ابتدای کارگاه گفت آموزش به داستان نویسی کمک می‌کند، اما مسیر درست از طریق ذهن خلاق شکل می گیرد.وی همچنین اظهار داشت ما می‌نویسیم که فراموش نشود و لا به لای صفحات تاریخ از بین نرود.

به گزارش پایگاه خبری شاعر کارگاه داستان نویسی به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری خانه کتاب با حضور ساسان ناطق در روز پنج شنبه۲۵  آبان ماه ۱۴۰۲ از ساعت۱۳ظهر تا ۱۷عصر در فرهنگسرای حضرت امام  خمینی (ره)برگزار شد :

در این کارگاه یک روزه ناطق در ابتدای کارگاه گفت آموزش به داستان نویسی کمک می‌کند، اما مسیر درست از طریق ذهن خلاق شکل می گیرد.وی همچنین اظهار داشت ما می‌نویسیم که فراموش نشود و لا به لای صفحات تاریخ از بین نرود. ناطق ادامه داد: تنها داریی ماندگار بشر فرهنگ، هنر و ادبیات آن است. وی در این کارگاه  به هفده اصل مهم در داستان نویسی و چاپ کتاب اشاره کرداین مدرس داستان نویسی گفت  عنوان می‌تواند آهن ربا باشدو شروع باید به چشم بیاید چرا که  سطرهای آغازین دارای نیروی فراوانی هستد وی همچنین پرهیز از  مکالمات طولانی را از نویسندگان خواست و ادامه داد ما باید تمام حواس پنجگانه‌مان را در نویسندگی به کار گیریم. و از توضیح اضافه و غیر ضروری خودداری کنیم

باید یادمان باشد در به کار بردن کلمات خسیس باشیم کوتاه بنویسیم و بهترین روش استفاده از کلماتی است که تصویر دارند ناطق در ادامه کارگاه به شرکت کنندگان گفت  به جای گفتن، نشان دهیم یعنی برای نشان دادن ابتدا باید توصیف خوبی از موضوعی بکنیم تا تصویری در ذهن خواننده شکل بگیرد در نتیجه ما آن را به خوبی نشان داده‌ایم وی به دایره واژگانی‌ اشاره کرد و بالا بردن آن را در خواندن زیاد دانست. ساسان ناطق در بخشی از کارگاه ضمن اشاره به خوب دیدن و خوب نوشتن به  تجربه دیداری و شنیداری  عدم تکرار و آفریدن خلاقانه و نو گرایی در نوشتن پرداخت وی گفت بخوان، بنویس، بازنویسی کن چرا که اکثر نویسندگان کتاب های خود را بیش از چند بار بازنویسی می کنند.این مدرس داستان نویسی گفت گاهی وقت ها  سکوت، زبان گفتن است و ما باید از آدم‌های داستان، شخصیت بسازیم.وی در پایان این کارگاه به  نویسندگان و علاقمندان توصیه کرد گفت و گو ها را  معادل توصیف در نظر بگیرند و اجازه دهند  شخصیت‌ها صحبت کنند و به مقوله ی  بازگشت به موقع به اوایل داستان نیز توجه کنند. لازم به ذکر است ادبیات عامیانه نکته ای لساسی بود که ناطق درباره آن با شرکت کنندگان به گفت و گو پرداخت شایان ذکر است  در این کارگاه یک روزه حیدری معاون فرهنگی و هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز حضور داشتند. در پایان این کارگاه از مدرس کشوری این کارگاه به جهت حضور در زنجان و برگزاری کارگاه قدردانی شد.