فرهنگی، هنری و ادبی

امروز : 29 شهریور 1403

پایگاه خبری شاعر

محبعلی قنبری

تصویر تست

محبعلی قنبری

معرفی مرحوم  استاد قنبری از زبان خودش :

بسمه تعالی

خدایا : از درگاه رحمت بی پایانت ، ملتمسانه می خواهم که مرا در شناخت خویشتنم یاری فرمایی تا در انبوه غبار فریبکاریها و بی وفاییهای روزگار ، از انوار لطف تو مسیر زندگیم را روشن و مشخص نموده و شناخت من،نسبت به تو افزونتر گردد.

پروردگارا : باور خداپرستم را بر افکار و امیال هواپرستی چیره گردان!

وقتی که انسان، فاصله کره زمین با برخی از ستارگان و کهکشانهای قابل سنجش علوم بشر امروز را از پژوهشگران ستاره شناس می شنود وبه ارقام سرسام آورسانهای نوری آگاهی می یابد،در مقابل عظمت آفرینش سر تسلیم فرود آورده و در می یابدکه زندگی کوتاه انسان در محدوده عددی بسیار اندک وناچیز است.

با این وصف هر انسانی در یک مقطع زمانی معین متولد شده و در مقطع زمانی معینی دیگر رخت بر بسته و شرح کامل زندگی خود را به همراه می برد و تنها خداوند است که باقی می ماند.

بنده حقیر محب علی قنبری ، فرزند مرحوم حاج صفرعلی ، در سه ماهه آخر سال 1319شمسی که در شناسنامه ه ام 1322می باشد،در روستای بوئین واقع در چهل وپنج کیلومتری شرق زنجان ، از توابع شهرستان سلطانیه به دنیا آمدم.

اکنون به شرح برخی از مراحل زندگی می پردازم:

مراحل تحصیل: تقریبا شش سالی داشتم که در مکتب خانه محلی مرحوم حاج محمدعلی محمدی مشغول فراگیری علوم قرآنی شدم ،در مدت یکسال تحصیلی که بیش از شش ماه نبود، با سعی و وتلاش معلم و تشویق وهمکاری پدرم توانستم ابتدا،قرآن کریم وسپس کتابهای تنبیه الغافلین و نصاب الصبیان فراهانی و گلستان سعدی را با موفقیت یاد بگیرم و همین امر موجب تقویت پایه دانش بنده بود.

پس از آن در سال بعد، در دبستان فارابی بوئین ثبت نام نموده ودر کلاس دوم ابتدائی مشغول تحصیل شده و دوره ابتدائی را که در آن زمان تا ششم ابتدائی بود، در زادگاه خود به پایان رساندم ولیکن به دلیل عدم مقطع تحصیلی بالاتر در روستا و کمبود امکانات مالی و تحصیلی جهت ادامه تحصیل در شهر ، پس از آن تقریبا به مدت دو سال در فصل تابستانها از محضر حضرت حجت السلام والمسلمین حاج زین العابدین احمدی (زیده عزه)که خود مقیم بوئین بودند، درعلوم دینی کسب فیض نمودم.

مراحل شغلی وتحصیل: در تاریخ 11/10/41شمسی بود که با مدرک ششم ابتدایی، بعنوان آموزگار قراردادی در آموزش و پرورش زنجان استخدام و به زادگاهم روستای بوئین اعزام ومشغول تدریس شدم.

مدیریت دبستان فارابی بوئین در آن زمان به عهده معلم ابتدائی عزیزم جناب آقای حسینعلی خان مقدم بود که خود مقیم وبومی روستای بوئین بود، پس از پنج سال تدریس در زادگاه خود،کم کم احساس نیاز روز افزون به کسب معلومات بیشتر و ادامه تحصیل در من پیدا شد.به همین سبب ضمن تدریس در کلاسها با یک برنامه ریزی مناسب، اوقات فراقتم را صرف ادامه تحصیل نمودم. اگر چه قید تاهل و مسئولیت خانوادگی و خستگی کار روزانه و مهمتر از همه نبودن شخصی فرهنگی با معلومات تر از بنده که بتواند در آن روستا در حل مشکلات درسی دوره دبیرستان مرا یاری دهد،موانعی بود که کم وبیش در سرعت ادامه تحصیل ایجاد وقفه می کردند. مع الوصف نا امید نشده وبا سعی وتلاش در خرداد ماه 1351شمسی موفق به اخذ مدرک دیپلم شده و در همان سال در رشته ادبیات فارسی در دانشگاه تهران پذیرفته شدم.

با توجه به اینکه در سال 1346شمسی از روستای بوئین به شهرستان زنجان انتقال یافته بودم، که بیست وچهار سال بود که در دبستان های زنجان تدریس داشتم به همین جهت از طرف آموزش وپرورش زنجان طی حکمی مامور تحصیل در دانشگاه تهران شدم و در دبستانهای تهران نیز طبق مقررات بصورت نیمه وقت مشغول تدریس بودم و پس از مدت سه ساتل ونیم در بهمن ماه 1354 شمسی فارغ التحصیل شده و دوباره به شهرستان زنجان مراجعه و پس از معرفی خود به اداره آموزش وپرورش،از آن پس تا زمان بازنشستگی در دبیرستانها و مراکز تربیت معلم و دانشگاهها وحوزه های علمیه مشغول تدریس بودم.

پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی،به رهبری امام راحل(رضوان ا…) به دلیل نیاز ادری به نیروی انسانی چند سالی در پست های مختلف اداری از قبیل : مسئولیت آموزش متوسطه زنجان،کارشناس روابط عمومی استان زنجان و مدیر دوره های کاردانی “باقرالعلوم”امور تبیتی استان انجام وظیفه نمودم

والسلام علیکم و رحمت ا… وبرکاته

زنجان – محب علی قنبری

 

نمونه  اشعار

به  زودی تکمیل می شود