مجید منادی در گفتوگو با پایگاه خبری شاعر اظهار کرد: جشنواره ملی شعر خلیج فارس یکی از برنامههای بسیار مهمی است که از سالهای گذشته با ابتکار همکاران ما در استان خوزستان و شهرستان هندیجان برگزار میشد که در چند سال اخیر به دلایل مختلف از جمله کرونا و محدودیتهایی که وجود داشته است، این جشنواره برگزار نشد اما امسال با همت همکاران بنده، هنرمندان، شعرا و اهالی شعر و ادب هندیجان، فراخوان ششمین دوره این جشنواره اعلام شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با بیان اینکه فراخوان جشنواره ملی شعر خلیج فارس در سطح کشور اعلام شده است، تصریح کرد: از آنجایی که موضوع اصلی جشنواره خلیج فارس است، میتوان گفت این جشنواره واقعاً ملی است. خلیج فارس امروز صرفاً برای ما یک مسئله جغرافیایی نیست، بلکه یک مسئله فرهنگی، نوعی پاسداشت فرهنگ ایرانی – اسلامی و در واقع حفظ تاریخ منطقه است.
وی اضافه کرد: خلیج فارس به یک مساله هویتی برای ایرانیان تبدیل شده به همین منظور رویدادهای متعددی از جمله رویداد جشنواره ملی شعر با عنوان «خلیج فارس» در سطح کشور برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: مردم، هنرمندان، کارمندان، اهالی شعر و ادب استانهایی که در پهنه خلیج فارس و در جنوب کشور قرار دارند، به دلیل همجواری با این دریا طبیعتاً خود را بیشتر از دیگران مسؤول میدانند تا در خصوص این موضوع فرهنگی، هویتی و تاریخی کشور کار کنند.
منادی با بیان اینکه در ششمین جشنواره شعر خلیج فارس به لحاظ کمی و کیفی ارتقای خوبی داشتهایم عنوان کرد: نظم در برگزاری، انتشار فراخوان، هماهنگی با مجموعه استانداری و فرمانداریها در بخش کیفی و میزان جوایز در بخش کمی از جمله مواردی است که در این خصوص کارهای خوبی صورت گرفته و تقریباً تمامی مجموعههای مختلف استانی و شهرستانی با محوریت مجموعه فرهنگ و ارشاد پای کار آمدند، البته نقش اهالی شعر و ادب شهرستان هندیجان بسیار مهم است که در حال کمک به ما هستند.
وی در خصوص بخشهای جشنواره شعر خلیج فارس اظهار کرد: بخش اصلی جشنواره تحت عنوان «خلیج همیشه فارس» است که به تاریخ و هویت این منطقه و دریا اشاره میکند، همچنین با همفکری دوستان و همکاران امسال بخش ویژهای را تحت عنوان «بانوان و مادران سرافراز خلیج فارس» در نظر گرفتهایم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: در سالهای اخیر مساله انقلاب اسلامی و رویدادهای استکبارستیزی مطرح بوده، مواردی مثل جهاد عشایر عرب در خوزستان اتفاق افتاد، شخصیتهایی همچو رئیس علی دلواری در پهنه خلیج فارس اتفاق افتادهاند که نشان از نقش بانوان و مادران ساکنان این منطقه دارد؛ این مادران شهدا را پرورش دادند، روحیه سلحشوری، کار، تلاش و موارد این چنینی را احیا کردند؛ لذا ما احساس کردیم بنا به دلایلی همچو تمرکز دشمن روی این موضوع باید بخش ویژه جشنواره را به بانوان و مادران اختصاص دهیم.
منادی با اشاره به مدت زمان ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره گفت: از آنجایی که استقبال از این جشنواره بسیار خوب بود و شاعرانی به طور مرتب با دبیرخانه تماس داشتند که موفق به ارسال آثار در زمان مقرر نشدهاند اما خیلی دوست داشتند در این جشنواره شرکت کنند، مدت زمان جشنواره تاکنون چندین نوبت تمدید شده و مجدد تا ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ تمدید شده است.
وی با اعلام اینکه تاکنون آثار خوبی به دبیرخانه رسیده است، عنوان کرد: از همه شاعران، ادیبان و علاقهمندان به شعر در سراسر کشور، به خصوص خوزستان که میزبان جشنواره است و حتی از شاعران خارج از کشور که میتوانند به زبان فارسی شعر بگویند، خواهش داریم تا در این چند روز باقیمانده با قوت در جشنواره شرکت کنند تا آثار بیشتری به دبیرخانه ارسال شود و بتوانیم یک رکورد را به ثبت برسانیم، چرا که قرار است این آثار به یک رقابت، کتاب و موارد این چنینی تبدیل شود؛ لذا هرچه تعداد آثار بیشتر باشد طبیعتاً اثرش هم بیشتر خواهد بود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان خبر داد: اختتامیه جشنواره در ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ یعنی روز ملی خلیج فارس، در ساحل خلیج فارس در بندر هندیجان برگزار خواهد شد.
منبع : مهر نیوز