فرهنگی، هنری و ادبی

امروز : 22 آذر 1403

پایگاه خبری شاعر

اقدامات فرهنگی برای معرفی نخبگان باید مستمر و دارای عمق باشد |



به گزارش پایگاه خبری شاعر، محسن شاه‌رضایی صبح یکشنبه در همایش ملی ابن حسام اظهار کرد: بنیاد ملی یکی از خلاء هایی را که مطرح کرده است نشناختن مفاخر به عنوان یک موضوع هویت ساز است.

مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: خوشبختانه برای بزرگان خراسان جنوبی و معرفی آنان اقدامات برجسته ای انجام شد که نمونه آن رونمایی از کتاب «از مود تا لاهه» زندگینامه پروفسور بلالی مود است.

شاهرضایی ادامه داد: شایسته نیست که به عنوان مثال یک جوان و دانش آموز اهل خوسف دیوان ابن حسام را در دسترس نداشته باشد و با این شخصیت آشنا نباشد.

وی افزود: چرا باید اینگونه باشد که ما بسیاری از شخصیت‌های خود را نشناسیم.

مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان با تأکید بر اینکه اقدامات فرهنگ ساز برای معرفی فرهیختگان باید مستمر و دارای عمق باشد، گفت: امروزه باید به این سوال پاسخ بدهیم که چه اقداماتی باید انجام دهیم که شخصیت‌های ایرانی در خارج از کشور مصادره نشود.

شاه رضایی با تأکید بر اینکه در راستای تکریم و الگوسازی همچنان پای کار هستند، ادامه داد: امیدواریم از این جلسات و همایش‌ها در راستی هویت بخشی به جامعه بهره ببریم.

وی تأکید کرد البته در خراسان جنوبی مردم قدردان شخصیت‌های خود هستند و بارها دیده‌ایم که مراسمی برای تکریم شخصیت‌های خود برگزار کرده‌اند.

محمد بهنام فر، دبیر علمی همایش نیز در این مراسم اظهار کرد: مقالات متعددی توسط برجستگان و فرهیختگان در زمینه این حسام نوشته شده است.

وی گفت: دو نکته مهم درباره ابن حسام را بدانیم که یک مورد جایگاه این حسام پر شعر آئینی است.

دبیر علمی همایش ابن حسام با تأکید بر اینکه ۹۰ درصد ابیات دیوان ابن حسام رنگ و بوی دینی دارد، گفت: از این جهت می‌توان این حسام را بزرگترین شاعر آئینی دانست.

بهنام فر افزود: خاوران نامه یک حماس ملی و دینی است و از هر دو جنبه باید آن را مد نظر دانست.

وی یادآور شد: بعد از فتح ایران توسط اعراب ایرانیان به سرعت راه خود را از خلفای بنی امیه و بنی عباس جدا کردند و به دامن اهل بیت (ع) پیوستند.

دبیر علمی همایش ابن حسام ادامه داد: بذر ملی گرایی با حب اهل بیت (ع) در شاهنامه کاشته شد و در قرن نهم به اوج و شکوفایی رسید.

دبیر علمی همایش ابن حسام با بیان اینکه ۱۲۰ مقاله به همایش ملی ابن حسام رسید، یادآور شد: از این میزان ۸۰ مقاله پذیرفته شد و ۱۲ مقاله نیز در همایش ارائه می‌شود.



منبع : مهر نیوز